Angushampurilainen on huippuruokaa!

Perinteinen hampurilainen
Perushampurilainen valmistuu hyvästä anguspihvijauhelihasta, joka grillataan kuumassa grillissä (tai pannulla) kypsäksi tai puolikypsäksi (vain jos raaka-aine on luotettavaa). Pintaan suolaa ja pippuria. Loppuvaiheessa voi sulattaa pihville cheddarjuustosiivun. Sämpylän väliin tomaattia, salaattia, sipulia ja suolakurkkua.

Italialainen hampurilainen
Italialaisen hampurilaisen voi valmistaa käyttämällä italialaisia mausteita, spagettikastiketta ja mozzarella juustoa.
Raaka-aineet
1 kg anguspihvijauhelihaa
2 tl tuoretta persiljaa
2 tl tuoretta oreganoa
2 tl tuoretta basilikaa
2 tl sipulirouhetta tai ruskistettua sipulia
2 tl suolaa
2 tl pippuria
n. 1,5 dl spaghettikastiketta
mozzarellajuustoa
italialaista leipää (esim. focaccia), joka voideltu voilla ennen ruskistusta

Ohje:
1.  Sekoita anguspihvijauhelihaan kaikki mausteet ja sekoita hyvin.
2.  Valmista jauhelihataikinasta paksuja hampurilaispihvejä ja grillaa tai paista ne kuumalla pannulla lähes kypsäksi. Laita jokaisen pihvin päälle 3 rkl spagettikastiketta ja mozzarellajuustoa. Laita kannen alle siksi aikaa, että juusto sulaa.
3. Leikkaa italialainen leipä (focaccia), voitele ja ruskista grillissä tai pannulla.
4.  Tarjoa burgerit leivän päällä.


Kreikkalainen hampurilainen
Kreikkalainen hampurilainen sisältää fetajuustoa, oliiveja ja punasipulia.
Raaka-aineet
1 kg anguspihvijauhelihaa tai valmiita angusjauhelihapihvejä
n. 1,5 dl fetajuustoa muruna (kuutiot eivät pysy pihvien päällä)
sämpylöitä (voivat olla myös muita kuin perinteisiä hampurilaissämpylöitä)
punasipulia siivuina
tomaattia siivuina
n. 1 dl oliivitahnaa
suolaa ja pippuria maun mukaan

Oliivitahna
Raaka-aineet:
n. 1,5 dl mustia oliiveja (siemenettömiä)
n. 1,5 dl pieniä vihreitä oliiveja (siemenettömiä)
1 rkl. Kuivattua tomaattia
1 rkl kaprista
1 valkosipulin kynsi
1 anjovisfile
2 tl tuoretta basilikaa hienonnettuna
2  tl tuoretta timjamia hienonnettuna
2  tl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 tl tuoretta oreganoa hienonnettuna
n. 2 tl oliiviöljyä
Sekoita kaikki aineet tehosekoittimisessa ja lisää öljyä loppuvaiheessa pieniä määriä. Säilyy jääkaapissa noin viikon.
Valmistusohje:
1.  Sekoita anguspihvijauhelihaan suolaa ja pippuria maun mukaan ja sekoita hyvin. Jos käytät valmiita hampurilaispihvejä, niin voit maustaa ne grillauksen aikana pintaan suolalla ja pippurilla.
2.  Valmista jauhelihataikinasta paksuja hampurilaispihvejä ja grillaa tai paista ne kuumalla pannulla lähes kypsäksi. Laita jokaisen pihvin päälle fetajuustoa grillauksen loppuvaiheessa.
3 Ruskista sämpylät ja tarjoa burgerit oliivitahnan, sipulin ja tomaatin kera.

» Takaisin edelliselle sivulle