Pulled Angus Beef BBQ

Pulled Angus Beef BBQ

Laita lihapala uunivuokaan, jossa vettä n. puolet lihan määrästä, peitä vuoka ja laita vuoka uuniin miedolle lämmölle. Vuokaan voi laittaa sipulia, valkosipulia ja muita mausteita tarvittaessa.
Paista liha kypsäksi n. 4-5 tuntia n. 100 asteessa (tai jopa yön yli 70 asteessa). Lihan tulee olla täysin kypsää.

KASTIKE:
Kuutioi sipuli ja pari valkosipulia ja kuullota öljyssä. Lisää 2 ohueksi suikaloitua punaista chiliä (säädä tulisuutta chilin määrällä, jos haluat todella tulista, lisää vähän, tai paljon, kuivattua chiliä). Lisää tomaattipyreetä, tomaattimurskaa ( noin 1,5 dl),  suolaa, pippuria, punaviinietikkaa (noin 2 rkl), soijaa (noin 2 rkl), siirappia (noin 2 rkl) ja 1 limen mehu. Anna porista ja paksuuntua välillä sekoittaen. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Seos saa olla melko mausteista, muuten se "hukkuu" lihan sekaan.

Kun lihapala on kypsä anna jäähtyä hetki. Revi sitten haarukan avulla suikaleiseksi erotellen samalla kalvot erilleen (helppoa kypsästä lihasta). Sekoita lihan joukkoon kastike ja tarjoa sämpylöiden välistä salaatin, cheddarjuuston, kurkun ja majoneesin tai kermaviilin kera.


Huom. Voi myös käyttää valmiita BBQ-kastikkeita.

» Takaisin edelliselle sivulle