Rauhala Angus Pulled Beef BBQ
Ylikypsä, revitty liha on yksi helpoimpia ruokia valmistaa kokonaisesta mureasta ja mehukkaasta pihvilihasta. Parhaiten tähän sopii mm. angus pihvinaudan etuselkä, lapa ja rinta, jossa on rasvaa, kalvoja ja tietenkin makua.
Laita lihapala uunivuokaan, jossa on vettä n. puolet lihan määrästä, peitä vuoka ja laita vuoka uuniin miedolle lämmölle. Vuokaan voi laittaa sipulia, valkosipulia ja muita mausteita tarvittaessa.
Paista liha kypsäksi n. 4-5 tuntia n. 100 asteessa (tai jopa yön yli 70 asteessa). Lihan tulee olla täysin kypsää. HUOM. Valmistus on mahdollista tehdä myös grillissä, jolloin mukaan tulee mahtava savun aromi.
KASTIKE:
Kuutioi sipuli ja pari valkosipulia ja kuullota öljyssä. Lisää 2 ohueksi suikaloitua punaista chiliä (säädä tulisuutta chilin määrällä). Lisää tomaattipyreetä, tomaattimurskaa (noin 1,5 dl), suolaa, pippuria, punaviinietikkaa (noin 2 rkl), soijaa (noin 2 rkl), siirappia (noin 2 rkl) ja 1 limen mehu. Anna porista ja paksuuntua välillä sekoittaen. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Seos saa olla melko mausteista, muuten se ”hukkuu” lihan sekaan.
Anna kypsän lihapalan jäähtyä hetki. Revi sitten haarukan avulla suikaleiseksi erotellen samalla kalvot erilleen (helppoa kypsästä lihasta). Sekoita lihan joukkoon kastike ja tarjoa sämpylöiden välistä salaatin, cheddarjuuston, kurkun ja majoneesin tai kermaviilin kera.
Huom. Voit käyttää myös valmiita BBQ-kastikkeita.