Logo

Rauhala Anguksen tarina

Rauhala Anguksen tarina

Rauhala Angus aloitti toimintansa vuonna 2000 Soisalon saaressa Leppävirralla vanhalla Kalliomäki-nimisellä maatilalla. Vuosituhannen vaihteessa lähes 30 vuotta karjattomana ollutta tilaa lähdettiin kehittämään Aberdeen Angus -karjatilaksi. Tietoa rodun kasvattamisesta ja pihvilihan ominaisuuksista oli haettu opiskelemalla ja työskentelemällä Pohjois-Amerikassa, jossa Aberdeen Angus oli erittäin suosittu pihviliharotu. Nämä jo varhain luodut kansainväliset suhteet ovat olleet toiminnan kehittämisen kannalta äärimmäisen tärkeässä asemassa kaikkien toimintavuosien ajan.

Tuotanto alkoi vaatimattomasti 6 hehtaarin peltopinta-alasta ja 14 Angus-jalostusemosta. Lähes 20 vuoden ajan tilalla on investoitu rakennuksiin, eläimiin ja kokonaistuotannon kehittämiseen. Nyt tilalla on noin 80 vuosittain poikivaa emoa. Matka on sisältänyt lukemattoman määrän rikasta karjatilan arkea. Vuodesta 2018 saakka tilan toiminnasta on vastannut itsenäisesti toinen tilan perustajista, Katri. Häntä on kannustanut rakkaus eläimiin ja maataloustyöhön. Tulevaisuudessa haaveena on löytää työlle jatkaja mahdollisesti omien lasten kautta.

Maatalousarjen lomassa Katrin lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja osa jo muuttanut pois kotoa. Koko perhe on osallistunut maatilan töihin ja oppinut ottamaan vastuuta eläimistä ja luonnosta. Vaikka karjatilan arki on kiireistä ja vaativaa, niin rakkaus lapsiin on ylittänyt kaiken. Lasten menestyminen ja oman elämänpolun löytyminen ovat olleet kaikkein tärkein asia karjatilan emännän elämässä!

Luonnon, muuttuvien olosuhteiden, valtaisan byrokratian ja karjan kanssa toiminta on vaatinut vahvaa sitoutumista ja sisukkuutta. Eteenpäin mennään luottaen siihen, että suomalaiset kuluttajat arvostavat tulevaisuudessa yhä enemmän Suomessa tuotettua puhdasta lähiruokaa.

Jaa
WhatsAppFacebookEmail